HALLINTO
etusivu I hallinto

Raideammattilaisten yhteisjärjestön päätösvaltaelimet ovat  valtuusto ja hallitus.

Ylintä päätäntävaltaa käyttää valtuusto, joka valitaan suoralla jäsen vaalilla. Valtuuston toimikausi on 4 vuotta. Valtuusto jäjestäytyessään vaalin jälkeen, valtuusto valitsee valtuuston puheenjohtajan ja 2 varapuheenjohtajaa, puheenjohtajan ja hallituksen sekä hyväksyy strategian toimikaudekseen.

Kevätkokouksessa valtuusto käsittelee edellisen vuoden toimintakertomuksen ja vahvistaa tilinpäätöksen sekä käsittelee ammattiosastojen esittämät asiat. Syyskokouksessa käsitellään seuraavan vuoden toiminnan painopisteet ja talousarvio sekä päätetään osastojen jäsenmaksun suuruus. Lisäksi syyskokouksella on oikeus muuttaa järjestön ja osaston sääntöjä.

Hallitus johtaa järjestön toimintaa sekä hoitaa järjestön asioita sääntöjen, valtuuston päätösten ja ohjeiden mukaisesti. Hallituksella on myös toimeenpano- ja päätösvalta niissä asioissa, jotka yhdistyslain ja järjestön sääntöjen mukaan eivät kuulu valtuustolle.

Hallitus voi valita asioita valmistelevia valiokuntia sekä projekti- tai työryhmiä. Hallitus vastaa kaikista toimistaan valtuustolle.

powered by eMedia