JÄSENYYS
etusivu I jäsenyys

Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL ry

Raideammattilaisten yhteisjärjestö on vuonna 2010 perustettu raideammattilaisten edunvalvontajärjestö. Sen jäsenmäärä on runsas 13 000. Sen tehtävänä on parantaa kattojärjestönsä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kanssa jäsentensä työsuhteen ehtoja, työympäristöä ja yhteiskunnallista asemaa sekä vaikuttaa positiiviseen kehitykseen raidealalla. 

Yhteistyö on voimaa tänäkin päivänä. Liiton jäsenenä et ole yksin. Sinulla on tukenasi koko liiton organisaatio ja muu jäsenistö. Liitolla on kattava luottamusmies- ja työsuojeluorganisaatio sekä palkatut asiantuntijat toimistossa, jotka antavat apua ja tukevat pulmatilanteissa.

Jäsenyyden edut eivät jää pelkästään työehtosopimuksiin. Liiton jäsen saa tarvittaessa myös neuvontaa työsuhteisiin liittyvien asioiden ratkaisemiseksi. Työttömyyden kohdatessa jäsen saa Ilmailu- ja Rautatiekuljetusalan Työttömyyskassalta ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

Vuoden 2014 liiton kokonaisjäsenmaksu on 1,33 prosenttia veronalaisesta tulosta. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy kokonaisjäsenmaksuun. 

Yhteisjärjestön jäsenyyteen kuuluvia etuja

Mahdollisuus rautatieläisalennuksiin Rautateiden Urheilun Tuki-säätiön lomakohteissa,

Mahdollisuus käyttää liiton omistamaa Koskenpään vapaa-ajan viettopaikkaa Jämsänkoskella.

Mahdollisuus osallistua ensikertalaisena maksuttomalle liiton hiihto- tai ruskaleirille Pyhätunturilla.

 

Jäseneksi liittyminen on helppoa.  Jäseneksiliittymislomake ja nettiliittyminen löytyy täältä.

 

JHL:n jäsenetuihin voit tutustua täällä.

 

Ammattiyhdistyskoulutus

Tuloksellinen edunvalvonta edellyttää tietoja ja taitoja. Käytännön edunvalvontatyö tapahtuu työpaikoilla. Edunvalvontatehtäviin valittujen on oltava perillä monenlaisista asioista. Tietoja tulokselliseen edunvalvontaan saa Raideammattilaisten yhteisjärjestön ja JHL:n järjestämästä koulutuksesta. Koulutuksen pääpaino on luottamus- ja järjestötehtäviin valittujen henkilöiden koulutuksessa.

Koulutus jakaantuu sopimuskoulutukseen ja järjestökoulutukseen.

Lisätietoja koulutuksesta JHL:n sivuilta

powered by eMedia