etusivu I tiedoksi I Blogit I Kesän lopputunnelmia
13.08.2013

Kesän lopputunnelmia

 Kesän lopputunnelmia
Tässä jotain rv-kuljettajan työhön liittyvää joita haluan nostaa esiin noin niinkuin kesän 2013 päätteeksi.

Tervehdys kaikki!

Antoisa ja aurinkoinen kesä alkaa olla loppusuoralla.  Kesästä jäljellä on vielä sentään upeat elokuun samettiset illat. Olemme ehkä yhtä mieltä siitä, että helteinen kesä on upea kesä ja näinhän tietysti on, mutta...ne jotka siitä helteestä "nauttivat"  ilmastoimattoman vaunun ohjaamossa, ovat eri mieltä.  Kaikissa raitiovaunuissa ei todellakaan ole ilmastointia, eikä edes jäähdytystä ja se tekee työstä raskaan ja haastavan.  Yrityksistä huolimatta ei ylimääräisiä taukojakaan pystytä järjestämään riittävästi.  Joten kuljettaja tekee työtään jaksamisen äärirajoilla.  Pienet parannukset joita työsuojelu on saanut aikaan, eivät valitettavasti helpota riittävästi. Näistä parannuksista voisi mainita joitain: jäähdytykset jotka saatiin viimein peruskorjattuun väliosavaunuun; ns lippavaunu; hellejuomat; tauotukset; shortsit (kova vääntö tästäkin käytiin ja omakustanteena ne ovat, mutta on niitä edes lupa käyttää).  Vaikka uusi upea raitiovaunu on nyt parhaillaan koeajossa, tulemme silti vielä pitkään ajamaan nivelraitiovaunuilla, joissa ei ole ilmastointia. Pitkissä väliosavaunuissa on jäähdytys.  Näihin vaunuihin mielestäni tulisi asentaa ohjaamon ilmastointi ja sulkea ohjaamo.  Tästä asiasta olen avannut keskustelun yksikön johdon kanssa.  Katsotaan tuottaako se tulosta.  Valitettavasti tällaisetkin projektit vievät pahimmillaan vuosia kaikkine kilpailutuskuvioineen.  Tuota nivelvaunujen jäähdytystäkin odotettiin useampi kesä juuri kilpailun ja valitusten takia.

Oman mausteensa raitiovaununkuljettajan kesään on tuonut vielä Hakaniemen mittava kansiremontti, joka jatkuu ensi vuonna metrotasanteen peruskorjauksella. Remontti on tuonut tullessaan paljon poikkeusreittejä.  Kuljettaja onkin saanut todella olla tarkkana pysyäkseen oikealla reitillä kaiken muutoksen keskellä.  Ensi vuonna alkava sisätilojen remontointi vie sitten kuljettajat väistötilaan, jonka sijainnista ei vielä ole tietoa.  Tietääkseni tilaa etsitään parhaillaan.

Tähän voi vielä lisätä Helsingin keskustan lisääntyneen ja jokseenkin villin autoliikenteen, päättömänä juoksevat jalankulkijat ja kaikki turistit karttoineen ja kysymyksineen.  Voidaankin todeta, että kyllä kuljettaja on lomansa, vapaansa ja palkkansa ansainnut. Voimia ja kärsivällisyyttä kaikille teille.  Valtuutettuna vien näitä asioita myös johdon tietoon.  Jotain asioita olen saanut muutettua paremmaksi, mutta tällainen iso byrokraattinen "laiva" kääntyy hitaasti.

t.merja

 

 


Lähettäjä
13.08.2013
Viimeksi muokattu
04.09.2013
Tunnisteet: merja_lehtinen
powered by eMedia