etusivu I tiedoksi I Blogit I VR kunnossapidossa väki vähenee
28.04.2015

VR kunnossapidossa väki vähenee

VR kunnossapidossa väki vähenee
VR ilmoitti aloittavansa junakaluston kunnossapidossa yhteistoimintaneuvottelut. Yhtiön mukaan vähennys tarve on peräti 100 henkeä. Neuvottelujen piirissä on 300 henkeä, jotka toimivat toimihenkilötehtävissä tai ovat työehtosopimuksien ulkopuolella. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton jäseniä neuvottelujen piirissä on alkutiedon mukaan 11.

 

VR:n kunnossapidon uudet YT-neuvottelut eivät sinänsä tulleet yllätyksenä. Toimintoja on aikaisemmin tehostettu duunareiden osalta huomattavasti. Oli siis vain ajan kysymys, milloin johtoa ja toimihenkilöitä vähennetään. Mahdolliset irtisanomiset ovat aina ikäviä. Olkoonkin, että ne voivat koskevat sitä hankalaa esimiestä.  Onkin perin ikävää, että muutamat meidän jäsenet suorastaan iloitsevat toimihenkilöiden vähentämisestä. Kyllä se pikkupomo leipää pöytään tarvitsee siinä missä JHL:läinen duunarikin. Toisaalta jollei ole johdettavia, niin ei tarvita johtajiakaan.

 JHL on neuvottelut VR lähiliikenteen kunnossapitoon työehtosopimusmuutoksia sisältävän sopimuksen, joka mahdollistaa uuden suoraostosopimuksen VR:n ja Helsingin seudun liikenteen (HSL)  kanssa lähiliikenteen operoimisesta HSL:n alueella. Tällä sopimuksella tai sen viivästymisellä ei ole mitään tekemistä näiden yhteistoimintaneuvottelujen kanssa.  

 Jussi Päiviö


Lähettäjä
Jussi Päiviö
28.04.2015
Tunnisteet: jussi_paivio
powered by eMedia