etusivu I tiedoksi I Blogit I HKL/HSL kuulumisia
01.05.2016

HKL/HSL kuulumisia

Raidejokeri- ja Länsimetrokuulumisia

 

Raide-Jokerin valmistelu etenee yhteistyössä Espoon kaupungin, Helsingin virastojen, HSL: sekä Liikenneviraston kesken. HKL:n johtokunta hyväksyi hankesuunnitelman omasta puolestaan viime viikolla ja lähetti asian lopullisesti päätettäväksi kaupungin hallitukseen ja valtuustoon. Espoon päätöksenteko on synkronoitu samaan rytmiin.  Molempien kaupunkien valtuustokäsittely Raide-Jokerin hankesuunnitelmalle on kahden kuukauden kuluttua kesäkuussa.

Kaupungit ovat teettäneet yhteistyössä valtuustopäätöksiä tukemaan selvityksen toteutusmuodosta. Samassa yhteydessä on keskusteltu tilaajan organisoinnista ja keskustelujen perusteella hanke toteutetaan todennäköisesti kuntien omana työnä eikä esimerkiksi Länsimetron kaltaisilla järjestelyillä. Lisäksi on sovittu että HKL jatkaa hankkeen valmistelua toistaiseksi. Hankkeen projektiorganisaatiosta sovitaan tarkemmin kevään ja kesän kuluessa samalla kun toteuttamismuoto varmistuu.

Länsimetron koeajot ovat alkaneet viime viikolla siten että ensin on ajettu yhdellä junalla Ruoholahdesta Koivusaareen ja jatkossa ajot tehdään kahdella junalla (normaali yhdistelmä).

Myös uutta M300-sarjan junaa on ahkerasti koeajettu ja nyt ollaan päästy junan viralliseen lehdistöesittelyyn joka järjestetään 3.5.2016, ja samalla esitellään uusia laiturialue merkintöjä joilla merkitään jatkossa metrojunan oikea pysähtymisalue.

 

Pertti


Lähettäjä
Jussi Päiviö
01.05.2016
Viimeksi muokattu
22.05.2016
Tunnisteet: pertti_myller
powered by eMedia