etusivu I tiedoksi I Blogit I Kevään uudet raidetuulet
10.02.2017

Kevään uudet raidetuulet

Kevään uudet raidetuulet
Jokeriko yllättää jälleen?

 

Nyt kun pitkin viime vuotta on seurattu surullisen kuuluisaa Länsimetro-seikkailua, niin tästä vuodesta alkanee raidejokeri näytelmä (2017-21) joka vaikuttaa niin henkilöstöön, sopimuksiin kuin liikennöintiinkin.

Raidejokerin suunnittelu ja toteutuksen aloitus on siis täydessä vauhdissa, siitä ensimmäiset henkilöstöä ja liikennöintiä koskevat välähdykset saimme neuvottelupöydässä pari viikkoa sitten kun istuimme liikennepalvelu (LIPA) päällikön kanssa samassa pöydässä miettimässä minkälaisilla reunaehdoilla ja kuljettajasopimuksilla pärjäisimme raidejokerin haasteissa.

Pääsääntöisestihän voitaneen ajatella siten että meillä on kolme vaihtoehtoa: Joko HKL saa suoraostosopimuksen tai HKL joutuu kilpailutuksen pyörteisiin tai se lakkautetaan kilpailutukseen kelpaamattomana liikelaitoksena. Vaihtoehto nro uno on ainoa mitä tietenkin lähdemme hakemaan, mutta se tarkoittaa säästö- eli kannattavuuslukujen kirraamista - liki 10% neljän seuraavan vuoden aikana, Mistäpä moinen otetaan? No totta mooses työaikajärjestelmiä ja niiden tehokkuutta lisäämällä l. aja enemmän työpäiväsi aikana mutta samalla palkalla - ja siihen jatkoa seuraavassa:

Nyt kun samaan hässäkkään lisätään kaupunginkanslian mieltymykset siirtää HKL kuljettajat yleistyöajasta jaksotyöaikaan alkaa soppa olla vähemmän houkutteleva nautittavaksi. Tämä avaus saattaa olla myös todella vaarallinen tie koko paikalliselle kuljettajasopimukselle sekä työvuorojen jaossa olleelle ikäjohtamisen ykkösnyrkille: Vanhemmuusperiaatteelle.

Kysymysten virta senkun kasvaa; ollaanko poliittisten  mieltymyksien vuoksi heittämässä viimeinenkin iso ja taloudellisesti ja toiminnallisesti vakaalla pohjalla oleva liikelaitos leijonan luolaan? Onko nyt kiire ennen kuntavaalituloksia? Tehdäänkö Länsimetro-Raidejokeri-fuusiosta työntekijöiden separaattori jossa vain sitkeimmät pärjäävät vyötänsä kiristäen?


Lähettäjä
Pertti Myller
10.02.2017
Tunnisteet: pertti_myller
powered by eMedia