etusivu I tiedoksi I Blogit
RSS
18.12.2015

Rauhaisaa Joulun aikaa

Pääsemmekö kaikki rauhoittumaan vai tuoko pitkät pyhät tuskaa..!!??
Tunnisteet: esko_takala
09.12.2015

Sitä saa, mitä tilaa: liikenneministeriön sähläys jatkuu

Julkisuudessa on johtavien ministerien suulla annettu väärä kuva siitä, että VR:ssä käytävissä 570 henkeä koskevissä yt-neuvotteluissa olisi kyse vain markkinaehtoiseen tilanteeseen sopeutumisesta. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan niissä on kyse myös ostoliikenteen 13,5 miljoonan euron leikkauksista. Koska korvaavaa liikennettä ei ole saatu aikaan eikä vielä tiedetä, kuinka maakuntien liikenne hoidetaan, joutuu VR siirtämään yt-neuvotteluiden takarajaa ensi vuoden puolelle.
Tunnisteet: vesa_mauriala
27.11.2015

Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin?

Vuosityöaika puhuttaa paljon. Ihmetyksiä tuottaa jo aiemmin työantajan lanseeraama työssä jaksaminen paremmaksi lyhennetyllä työviikolla eli pekkaset pois.
Tunnisteet: petrus_maki
09.11.2015

Pakkolomia vaiko keskimääräinen työaika

Työnantaja haluaisi taas sopia keskimääräisen työajan käyttöönotosta VR Trackin osalta. Toteutuessaan tämä tarkoittaisi sitä, että rakentamiskaudella tehtäisiin tunteja sisään ja hiljaisella kaudella pidettäisiin vapaana pois, tunti tunnista, ilman lisiä.
Tunnisteet: antti_ahonen
22.10.2015

Berner suunnittelee kilpalun avaamista

Poliittiselle päätöksentekijälle asetettava kysymys on, millaista liikennepolitiikkaa maassa harjoitetaan: onko edes tarkoitus, että kaikkialla toimii julkinen liikenne (joka pakosta tässä harvaanasutussa maassa on joko osto- tai velvoiteliikennettä eduskunnan päättämän tahdon toteuttamiseksi)? Kilpailutilanteessa ei esim. VR:ltä voi odottaa velvoiteliikenteen hoitamista.
Tunnisteet: vesa_mauriala
01.10.2015

Ideologista yksityistämistä

Juha Sipilä nimitti Anne Bernerin liikenne- ja viestintäministeriksi ohi kaikkien keskustalaisten liikennepolitiikan asiantuntijoiden. Esimerkiksi keskustalainen VR:n hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Timo Korhonen olisi peitonnut hänet liikenneasioiden tuntemuksessa mennen tullen. Keskustalla olisi ollut käytössään myös muita kykyjä, kuten aiempi liikenneministeri Anu Vehviläinen.
Tunnisteet: vesa_mauriala
19.09.2015

Pakkolaki ei palkansaajalle maistu

Perjantain mielenilmaukseen (josta laki käyttää nimitystä poliittinen työtaistelu) osallistui yhteensä 300 000 palkansaajaa ympäri Suomen. Heistä 30 000 kokoontui Rautatientorille osoittamaan mieltä hallituksen pakkolakeja vastaan. Pakkolaeilla hallitus puuuttuu lomiin, ylityö- ja sunnuntaikorvauksiin yms., Tällainen puuttuminen on perustuslain vastaista ja rajoittaa sopimusvapautta.
Tunnisteet: vesa_mauriala
14.09.2015

Mielenilmaus maan hallituksen pakkotoimia vastaan 18.9.

Palkansaajakeskusjärjestöt järjestävät tulevana perjantaina mielenilmaisun maan hallituksen kaavailemia työmarkkinoiden sopimusoikeutta rajoittavia toimenpiteitä vastaan. Mielenilmaisu pidetään Helsingin Rautatientorilla 18.9. klo 11.00 – 13.00 välisenä aikana, minkä lisäksi useimmat ammattiliitot ja ammattiosastot järjestävät omat poliittiset mielenilmaisunsa. Rautatieläiset eivät ole töissä kello 6.00 - 18.00 välisenä aikana. Asiasta päätti hetki sitten Raideammattilaisten hallitus.
Tunnisteet: vesa_mauriala
12.09.2015

Maan hallitus haluaa murtaa perusoikeuksia

Palkansaajakeskusjärjestöt järjestävät 18.9. klo 11-13 Rautatientorilla suuren mielenosoituksen maan hallituksen yksipuolisia toimenpiteitä vastaan. Tilaisuus on avoin kaikille.
Tunnisteet: vesa_mauriala
28.08.2015

Raideammattilaiset JHL ja Veturimiesliitto tyrmistyneitä VR Yhtymä Oyj:ssä alkavien yt-neuvotteluiden laajuudesta

Raideammattilaiset JHL ry:n hallitus on käsitellyt tänään ilmoitettujen, VR:n historian suurimpien yt-neuvotteluiden vaikutuksia. Yt:t johtuvat kahdesta asiasta: 1) Bussiliikenteen kilpailun markkinaehtoisesta avautumisesta ja siitä seuranneesta hintojen laskusta sekä 2) Maan hallituksen samaan aikaan päättämistä suurista ostoliikenteen leikkauksista, jotka kohdistuvat ainoastaan junaliikenteeseen.
Tunnisteet: vesa_mauriala
27.08.2015

VR Track rikkoo työehtosopimusta ja piinaa luottamusmiehiä

Rautatiealan työehtosopimuksen 14§ työtuntijärjestelmää koskevat määräykset ja VR Trackin käytös luottamusmiehiä kohtaan puhuttaa.
Tunnisteet: reijo_tamminen
19.08.2015

Työehtosopimusneuvottelut tyka jatko-

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat sopineet 2013 työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti sopimuskauden toisen jakson palkkaratkaisun kustannusvaikutuksesta ja toteutusajankohdasta
Tunnisteet: hannu_mattila
07.08.2015

Kesäloman jälkeen..

Haasteita riittää!!
Tunnisteet: esko_takala
11.06.2015

Radan rakennuksessa ja –kunnossapidossa on noudettava yleissitovaa Rautatiealan työehtosopimusta

VR Track ja Vossloh-konsernin yhtiöt, Vossloh Cogifer Finland Oy ja Vossloh Rail Service International GmbH ilmoittivat yhteistyöyrityksien perustamisesta.
Tunnisteet: reijo_tamminen
05.06.2015

Vähennetään investoinneista, perusväylänpitoon starttipaketti

Uusi hallitus on linjannut ohjelmassaan liikenneinvestointeja. Hallituksella on järki kädessä siinä, että painopistettä siirretään perusväylänpidon suuntaan. Pääkohteena ovat erityisesti tiet. Julkisuudessa olleista mainoksista poiketen hallitus ei kuitenkaan "laita teitä kuntoon kertarysäyksellä", vaan starttipaketin jälkeen liikennemenot pienenevät. On myös selvää, että kertainvestoinnin rahoittaminen vaatii valtiolta omaisuustuloja joko myyntien tai taseiden puhdistuksen muodossa. Omistajapolitiikkaa puolestaan johtaa pääministeri Juha Sipilä. Sekin kertoo siitä, että tavoitteita on. Uusia rahoitusmalleja tullaan hakemaan ja "Infra Oy" perustamaan, mikä se on hyvä kehityssuunta.
Tunnisteet: vesa_mauriala
21.05.2015

VR Track: tasausvapaat ja vuosityöaika

Vuosityöaikamallia on käsitelty työryhmässä, jossa käsitykseni mukaan piti käsitellä nimenomaan työajanlyhennyksen mahdollista palauttamista kokonaisiksi päiviksi
Tunnisteet: antti_ahonen
11.05.2015

YT-neuvotteluja riittämiin

Kiviä ja kantoja käännellään..
Tunnisteet: esko_takala
28.04.2015

VR kunnossapidossa väki vähenee

VR ilmoitti aloittavansa junakaluston kunnossapidossa yhteistoimintaneuvottelut. Yhtiön mukaan vähennys tarve on peräti 100 henkeä. Neuvottelujen piirissä on 300 henkeä, jotka toimivat toimihenkilötehtävissä tai ovat työehtosopimuksien ulkopuolella. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton jäseniä neuvottelujen piirissä on alkutiedon mukaan 11.
Tunnisteet: jussi_paivio
27.04.2015

Kolmen miljoonan ero tulospalkkioissa ja kolmen miljoonan nettipäivitys

Edellisessä blogissa ihmeteltiin tulospalkkiojärjestelmän reilun kolmen miljoonan eroa johdon ja työntekijöiden välillä VR-Yhtymässä. Sattumaa tai ei, niin ainakin VR:n nettilipunmyynninohjelman korjaus maksoi lähes kolmen miljoonaa, siis lähestulkoon saman kuin tuo palkkiojärjestelmien ero.
Tunnisteet: reijo_tamminen
27.04.2015

Huomautukset ja varoitukset huomioitavaa edunvalvontaketjulle.

Huomautusta ja muita lievempiä sanktioita ei tunneta laissa. Näin ollen huomautuksilla ja muilla lievemmillä sanktioilla ei ole merkittävää vaikutusta esimerkiksi arvioitaessa työsuhteen päättämismenettelyn tai perusteen laillisuutta.
Tunnisteet: hannu_mattila
powered by eMedia