etusivu I tiedoksi I Blogit I Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin?
27.11.2015

Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin?

Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin?
Vuosityöaika puhuttaa paljon. Ihmetyksiä tuottaa jo aiemmin työantajan lanseeraama työssä jaksaminen paremmaksi lyhennetyllä työviikolla eli pekkaset pois.

Yhtälö ei tunnu oikealta, kun työantaja on huolissaan ettei asentaja jaksa moista 40h viikkoa painaa, mutta nyt ollaan kovasti korottamassa viikkotyöaikaa 50-60h

Ei kannata olla huolissaan, ei näitä tunti määriä tarvitse tehdä ma-pe aikana, koska tämän voi mukavasti juoksuttaa viikonlopullekin eli ma-su. Tälläisiä viikkoja voi teetättää ihan vaikka enempikin peräkkäin. Ylitöistä oli ne sitten arkena tai viikonloppuna voi kieltäytyä, jos vaikka sattuisi olemaan niin ikävästi asiat, että on vielä elämää rautateiden ulkopuolellakin, mutta mikäli nimesi on työvuorolistassa on tunnit tehtävä.

Työvuorolistan voi muuttaa jopa torstaina eli 2 päivää ennen viikonloppua, mutta tästä työnantaja maksaa hurjat 12e kertakorvauksena. Ei kannata tuudittautua siihen uskoon, että olet lähdössä viikonloppuvapaalle ennen kuin viikkotunnit on tehty ja työaika päättynyt.

Vr Trackille palkkaliite 3 työntekijä on kallis, mutta onneksi ei sentään kallisarvoinen. Silti ihmettelen tuota kalleutta, koska työnantaja on ilmoittanut ettei se palkalla kilpaile meidän kilpailijoiden kanssa. Olisikohan asia kuitenkin niin, että johdolla on tullut sellainen  palkkio huuma päälle. Ylitöitä, kun ei enää makseta tulee johdolle lisää massia. Ei pidä tosin unohtaa, että tämä varmasti vaikuttaa asentajankin mahdollisiin projekti-palkkioihin. Ylityöltä sitä ei makseta, joten siinä on saumaa 0,20-1,20e marginaalilla saada tunnilta enemmän. Jippii. Mikäli projektilla menee oikein hyvin hoitaa henkilökohtainen leikkuri hienosti ettei asentaja sentään liikaa tienaa.

Estääkö vuosityöaika mahdolliset lomautukset ? Ei. Vähentääkö se lomautuspäivien määrää? Ehkä, mikäli työnantaja ei pistä pitämään lomia jo syyskaudella. Voihan olla, että resurssitarve vähenee projektilla suunniteltua aiemmin ja seuraava työmaa ei ole vielä alkanut. Siinähän kätevästi pidät sitten lomautuksenestovapaat ennakkoon.

Otsikkoon viitaten, Sipilä halusi puolittaa ylityökorvaukset ja vähän nipistää sunnuntai lisiä yms ja se sai liiton ukot takajaloilleen. Mennään mielenilmaus asemiin tuli kutsu. Niinhän me hyvän asian puolesta teimme. Nyt työnantaja lyö 0% sopimuksen allekirjoitettavaksi liiton ukoille, koska Plm:ät eivät sitä allekirjoittaneet. Miksi ? Koska jäsenistö vastustaa tätä vahvasti, eikä halua kapitalisti riistäjä sopimusta. Ihmeellistä on jos liiton ukot pitää tätä sopimusta parempana kuin Sipilän ehdotusta. Kilpailukyky 1 ja 2 hyväksyminen oli monella liiton ukolla perusteluna, ettei voi ottaa omalletunnolleen palkkaliite 3 jäsenistön lomautuksia tahi irtisanomisia. Antakaa jäsenistön päättää ketä asia koskee ja vastata seurauksista. Moni meistä toivoisi, että voisi viikonloppuisin käydä kotona vetämässä kellon ja jaksaa käydä renkimässä mahdolliseen eläkeikään asti.

Mitä sitten seuraavaksi jos liiton ukot hyväksyy tämän sopimuksen ? Otetaanko käyttöön muinais jäänne  lauantai ”naisten työpäivä”  mistä ei makseta palkkaa lainkaan? Olisiko hyvänä lisänä, että käymme poimimassa johdolle ämpärilliset mustikoita ja puolukoita?

En usko, etteikö kilpailijat maksa ylityökorvauksia. Olisikohan työnjohdossa vikaa jos ei jo kilpailukyvyn antamat halvennukset auta yhtiötä voittamaan urakoita. Onko yhtiössä liikaa Yammerin käyttäjiä ja ristiin rastiin tykkääjiä? Tietysti pitäähän pääkonttorilla olla jotain tekemistäkin työpäivinä. Onko peukuttajilla liian vähän töitä ? Voisiko heidän tehtäviä tehostaa jollain tavoin ?

Petrus Mäki

Kirjoittaja on Raideammattilaisten valtuuston varapuheenjohtaja ja päätöksiä tekevä Liiton Ukko


Lähettäjä
Jussi Päiviö
27.11.2015
Viimeksi muokattu
27.11.2015
Tunnisteet: petrus_maki
powered by eMedia