etusivu I tiedoksi I Äänekosken sellupaalit matkaavat maailmalle Helsingin Vuosaaresta.
19.02.2016

Äänekosken sellupaalit matkaavat maailmalle Helsingin Vuosaaresta.

Metsä Group varmisti uuden biotuotetehtaansa vientisatamaksi Helsingin Vuosaaren.

Äänekoskelle rakennettavan biotuotetehtaan vientisatamaksi on varmistunut Vuosaari. Metsä Group ilmoitti tänään perjantaina tiedotteessa, että yhtiö, Helsingin Satama ja Helsingin kaupunki ovat päässeet sopimukseen sataman käytöstä ja vuokra-alueesta. Sille rakennetaan noin 30 000 neliömetrin terminaalirakennus.

Terminaali toimii biotuotetehtaan vientivarastona ja valmistuu ennen kuin tehdas käynnistyy vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

VR Transpoint vastaa sekä tuotteiden junakuljetuksista satamaan että satamatoiminnoista yhdessä Oy M. Rauanheimo Ab:n kanssa.

Metsä Groupin Äänekoskella tuottamaa sellua viedään Suomen ulkopuolelle vuodessa noin 800 000 tonnia. Vienti kohdistuu pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan.

"Varmistamme tehdyillä ratkaisuilla sujuvan ja tehokkaan vientilogistiikan kotimaassa", Metsä Groupin logistiikkajohtaja Jari Voutilainen sanoo.

Suomessa on yli 20 erikokoista satamaa, jotka hoitavat ulkomaankaupan meriliikennettä. Metsäyhtiöistä UPM on esittänyt satamien määrän vähentämistä. Yksityisille sahoille lähisatamat ovat kuitenkin tärkeitä.

Suvi Niemi
Lähde: Maaseudun tulevaisuus

Lähettäjä
Reijo Tamminen
19.02.2016
powered by eMedia