Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ETUC organisoi yhdessä ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUCin kanssa kansainvälisen solidaarisuuspäivän Ukrainan tilanteen vuoksi tiistaina 15.3.

SAK:n hallitus keskusteli toimintapäivästä kokouksessaan ja päätti, että SAK:lainen ay-liike osallistuu solidaarisuuspäivään kansainvälisen ay-liikkeen rinnalla. Osallistuminen toteutetaan some-kuvahaasteena.

– Pyydämme jäsenliittoja välittämään oheisia toimintaohjeita jäsenistölle/aktiiveille mahdollisimman laajasti.

Toimi näin: kokoa esim työpaikalla/kokouksessa joukko – isompi tai pienempi – yhteen halutessanne voitte esiintyä kuvassa sini-keltaisissa vaatteissa tai käyttää muunlaista Ukrainaan viittaavaa rekvisiittaa (Huom! Jos teette esim. kyltin, muistakaa käyttää riittävän paksua tussia, jotta teksti erottuu.) ota kuva jaa se sosiaalisessa mediassa ja lisää kuvaan tägäykset instagram: @sak_ffc ja @etucces twitter: @duunarit ja @etuc_ces facebook: @SAK – Suomen ammattiliitojen keskusjärjestö ja @etucces lisää kuvaan haluamasi teksti ja aihetunniste #stopthewar #tradeunionsforpeace.

“Stop the war. Tradeunions for peace.” on yksi kampanjan virallisista sloganeista. Mikäli haluat, että kuva julkaistaan SAK:n kokoamassa yhteisessä kuvakollaasissa, toimita kuva sähköpostitse Netta Heikkiselle (netta.heikkinen@sak.fi)

Muista liittää mukaan tiedot, mistä joukosta on kyse ja mistä päin maata olette. Esimerkiksi: ”Seinäjoen Prisman hevi-osaston väkeä” tai ”AKT:n ammattiosasto xxx:n hallitus, Porvoo”.

ITUC on käynnistänyt keräyksen, jolla tuetaan Ukrainan työntekijöitä ja heidän perheitään. Tuki välitetään perille ammattiliittojen kautta apua tarvitseville perheille. Toimintaohjeet ja lisätietoa löytyy osoitteesta https://petitions.ituc-csi.org/support-ukraine.