Vaaleja.. Uusi organisaatio.. Hankintoja.. Henkilövaihdoksia..!!

Rautatielogistiikassa vuodenvaihteen tienoilla otettiin uusi viiden alueen malli käyttöön, kun jokaiseen saatiin valittua sopivat Päälliköt. Työsuojeluorganisaatio oli sorvattu jo siihen malliin valmiiksi. Nyt liitokset natisee kun vastavalitut Työsuojeluvaltuutetut parhaansa mukaan hoitaa heille annettuja tehtäviä ja mm: matkapäiviä alueiden suuruudesta (henkilömäärät / maantieteellisesti) johtuen tulee roppakaupalla.. Piakkoin pitäisi sopia työajoista ja muista järjestelyistä alueiden erikoistarpeet huomioiden niin, että tehtävien hoito olisi kaikissa tapauksissa mahdollista ja mutkaton.

 

Eduskunta vaalit on jo kynnyksellä ja olemme saaneet koko rautatiealalla tuta porvarihallituksen ”kurituksen” mitä erilaisimmilla ”kilpailua edistävillä” toimilla menneellä kaudella.

Suuret kiitokset on aika antaa edunvalvonnalle ja etenkin Puheenjohtajallemme Teppo Järnstedtille sitkeydestä puolustaa jäsenistömme työpaikkoja ja siinä ohella työnantaja VR:ää. Istuville kansanedustajille ja päättäjille on perusteltu tämänhetkistä toimintaa ja mahdollisen muutoksen tuomia haittoja. Tehty työ toivottavasti kantaa myös hedelmää tulevissa eduskuntavaalien tuloksessa niin, että Arkadianmäellä on rautatiemaailmaa paremmin ymmärtäviä päättäjiä.. Kansallista omaisuutta ei pidä hukata kermankuorijoiden taskuihin muistaen myös velvollisuuden kuljettaa ihmisiä ja tavaroita vähemmän liikennöivillä rataosuuksilla.

 

Vihdoin VR-Yhtymä on tehnyt tarvittavat toimet uusien radio-ohjauksella varustettujen vaihtotyövetureiden hankinnasta.

60 veturia hankitaan Sveitsiläiseltä Stadlerilta niin, että ensimmäiset ovat tuotantokäytössä v.2022 ja samalla sovittiin 100 veturin optiosta. Hankinta luo varmuutta jäsenillemme… jatkossakin meitä siellä ratapihoilla tarvitaan.

VR-Yhtymä oy:n Logistiikkadivisioonan Plm-vaali on myös käynnissä. Postissa jäsenistölle laitetut äänestysliput on oltava palautettuna 1.4.2019 klo 15.00 mennessä JHL:ssä. Toivottavasti äänestysaktiivisuus on korkealla tasolla.. ainakin ehdokkaat on kiitettävästi tehneet vaalityötä tukijoukkoineen kentällä ja sosiaalisessa mediassa. Vaalitulos julkaistaan 2.4.2019 kun annetut äänet on saatu laskettua.. Onnittelut etukäteen valituksi tulevalle.. Haasteita eli työsarkaa riittää tulevaisuudessakin satavarmasti..!!

 

Rautatielogistiikan Tuotantojohtaja Nina Mähönen siirtyy VR-Yhtymän liikennejohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Meille se on menetys, Nina kerkesi toimillaan ja teoillaan hankkimaan työntekijöiden arvostuksen osaamisellaan ja kenttää kiertäen. Tulemme tietysti Ninaa näkemään jatkossakin ja toivottavasti myötävaikuttaen meille tärkeissä asioissa ja haasteissa. Ninan paikalle tuotantojohtajaksi tulee 1.5 alkaen Eljas Koistinen.

Jäsenistömme on ollut aika-ajoin kovassa puristuksessa ja jopa epävarmuudessa on jouduttu työskentelemään.. Muutoksia tulee jatkossakin, niitä emme voi estää, mutta voimme olla niihin VAIKUTTAMASSA positiivisesti kun olemme hereillä ja oma edunvalvontakoneistomme on kunnossa.. Toivotan kaikille jäsenillemme oikein hyvää tulevaa kesää ja paukkuja tuleviin haasteisiin jotka yhteisesti käännämme meille myönteisiksi..

Olkaa aktiivisia äänestyksissä ja näin vaikuttakaa tulevaisuuteen..

Kevätterveisin..

Esko Takala

Logistiikkadivisioonan pääluottamusmies

Hallituksen jäsen

Raideammattilaiset JHL ry