VR:n Logistiikkadivisioonan pääluottamusmies Mika Heikkilä on tavannut yhdessä VR:n johdon kanssa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen. Yhtenä tärkeänä puheenaiheena olivat idän liikenteen loppumisesta johtuneet muutosneuvottelut.

– Muutosneuvottelut käytiin läpi hyvässä hengessä läpi, vaikka asia oli vaikea etenkin meille. Työntekijät suhtautuivat pääasiallisesti hyvin tilanteen vakavuuden huomioiden. Kokonaisuudessaan sopeuttamistarve koski noin 70 henkilöä – henkilöstövaikutukset rautatielogistiikassa olivat 39 henkilöä.

VR-läiset korostivat ministerille, kuinka tärkeää on panostaa ratainfraan varoja.

– Tuppurainen oli samaa mieltä. Itä- ja Kaakkois-Suomea ei saa nyt unohtaa, vaikka raideliikenne hiljenee idänliikenteen loppumisen vuoksi.

Yhtenä puheenaiheena olivat pakotevaunut ja se, miten ne voitaisiin palauttaa Venäjälle.

– Nyt niitä on Suomen puolella noin 800 ja ne muodostavat nyt turvallisuusriskin. Siitä, kuinka ne palautetaan Venäjälle, ilmoittanee ulkoministeriö ja ulosottoviranomainen piakkoin mediassa.

Heikkilä kertoi, että keskusteluissa nousi esiin, kuinka ongelmallista on virolaisen Operailin mahdollisesti aloittama itäliikenne vuodenvaihteen jälkeen. Juridisesti raja on vielä auki.

Tapaaminen oli kaikin puolin onnistunut.

​- Sain kunniakseni antaa ministerille Raideammattilaisten tervehdyksen. Punainen pipo sai aikaan riemunkiljahduksia. Hän oli kuulemma suunnitellut uuden pipon ostamista, mutta nyt ei enää tarvitse.