Raideammattilaiset JHL ry:n valtuusto kokoontui tällä viikolla syyskokoukseensa Kuopiossa. Valtuusto keskusteli vilkkaasti maan hallituksen lainsäädäntöhankkeista, joiden katsottiin rapauttavan toimivan työmarkkinamallin.

Puheenjohtaja Petri Lillqvist korosti puheessaan, että Raideammattilaiset osallistuu aktiivisesti JHL:n toimenpiteisiin #PainavaSyy -kampanjassa.

– Puhuessaan työelämän ”uudistuksista” ja elinkeinoelämää ”rajoittavien normien purkamisesta” hallitus unohtaa, että yhteiskunnan normien perimmäinen tarkoitus on suojata kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Tämä pitää paikkansa erityisesti työelämässä. 

– Kun oikeistohallituksen tavoitteena on vahvistaa ja vaurastuttaa niitä, joilla jo nyt ovat asiat hyvin, kyse ei ole yhteiskunnan resurssien vapauttamisesta. Kyse on arvovalinnoista, joiden kustannukset sälytetään yhteiskuntamme vähäosaisten niskaan.

Lillqvistin mukaan tässä tilanteessa ammattiyhdistysliikkeellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa työelämän kaikkein arvokkainta resurssia – työntekijöitä – ja heidän oikeuttaan ihmisarvoiseen kohteluun työpaikoilla.

Valtuusto käsitteli ja hyväksyi yksimielisesti mm. vuoden 2024 budjetin ja toiminnan painopisteet, joissa painottuvat yhteiskuntavaikuttamisen merkitys, tulevat europarlamenttivaalit ja järjestöpohjan kehittäminen.

Valtuuston kokouksen yhteydessä luovutettiin liiton kultainen ansiomerkki raidealan pitkäaikaiselle toimijalle Mika Kurttilalle. Hän on Raideammattilaiset JHL ry:n hallituksen jäsen ja Raideammattilaisten osasto Kaakon Satamat JHL ry:n puheenjohtaja. Aiemmin Kurttila on ollut mm. pääluottamusmies ja Rautatieläisten liiton paikallisyhdistyksen puheenjohtaja.